Vinkit

Onko suojakuoria syyttäminen puhelimen ylikuumenemisesta?

Onko suojakuoria syyttäminen puhelimen ylikuumenemisesta?
Kirjoittanut Trung Ta

Suojakuoria syyttäminen puhelimen ylikuumenemisesta?

Mikä tahansa elektroninen laite voi ylikuumentua – myös älypuhelimet ja muut matkapuhelimet. Laitteet käyttävät akkuja ja latureita, ja aina on olemassa riski, että kaikki se energia kuumentaa puhelimesi pisteeseen, jossa se on liian kuuma koskea. On olemassa monia asioita, jotka voivat aiheuttaa puhelimesi ylikuumenemisen. On mahdollista – mutta epätodennäköistä – että ongelmasta on syyttäminen juuri puhelimen suojakuoria. Ja vaikka näin olisi olisi, tässä nopea apu: ota puhelin ulos kuoresta ja laita takaisin vasta, kun se on jäähtynt.

Mikä muu voi aiheuttaa ylikuumenemisen, ja mitä asialle voi tehdä? Tietokoneissa on tuulettimet pitämään ne viileinä. Serverit sijaitsevat ilmastoikuissa huoneissa, joissa ne nautiskelevat loputtomasti viileästä ilmasta. Matkapuhelimella ei ole kumpaakaan. Ne voivat sulkea itsensä, jos käyvät liian kuumana, mutta kuka haluaa puhelimen, joka lakkaa äkkiä toimimasta – ja joka voi oikeasti vahingoittaa sinua. Meillä on monta vinkkia ylikuumenemisen ennaltaehkäisyyn ja hoitamiseen.

Miksi puhelimet ylikuumenevat?

Puhelimen altistaminen ulkoiselle lämmönlähteelle, on yleisin syy ylikuumenemiseen. Puhelimen jättäminen auringonpaisteeseen, kuumaan autoon tai kuumentavan lampun alle, voi aiheuttaa sen, että puhelin tuntuu kuumalta koskettaa. Pidä huoli, että säilytät puhelintasi paikoissa, joissa se ei altistu suurelle kuumuudelle. Jos se kuitenkin kuumenee, voit pitää sitä viileässä paikassa, kuten ilmastointilaitteen lähellä. (Puhelinta ei kuitenkaan koskaan pidä laittaa jääkaappiin tai pakastimeen. Se aiheuttaa enemmän vahinkoa.)

Viallinen akku tai laturin johto voi aiheuttaa puhelimesi ylikuumenemisen, Smart Mobile Phone Solutions -nettisivuston mukaan. Jos huomaat puhelimesi ylikuumenevan paljon, tarkista, mistä kohtaa puhelin tuntuu kuumalta. Jos paikka on suoraan akun kohdalla, yritä akun vaihtamista uuteen. Jos kuuma kohta on laturin johdon paikka, osta uusi laturi. Jos puhelin tuntuu kuumalta siitä kohdasta, johon painat korvasi, syy on todennäköisesti itse puhelimessa.

Puhelimen roikuttaminen jatkuvassa latauksessa voi paitsi aiheuttaa ylikuumenemista, mutta pilata hitaasti akkusi. Popular Mechanics -lehden artikkelissa todetaan, että tutkijat ovat huomanneet litiumioni-akun (kuten puhelimissa käytettävät) säilyvän parhaiten, kun siinä on 40 prosentin varaus ja sitä säilytetään alle 40 asteessa – realistinen lämpötila normaaliin puhelinkäyttöön. Niissä olosuhteissa puhelin menettää vain 15 prosenttia kapasiteetistaan vuodessa. Jos puhelinta säilytetään täydessä latauksessa, kuten kannettavaa tietokonetta, joka on koko ajan virtapiuhassa, kapasiteetin menetys hyppää 35 prosenttiin. Tähänkin on helppo apu: älä jätä puhelintasi virtapiuhaan koko ajaksi.
Puhelimesi kova käyttö – esim. elokuvien tai videoiden pitkäaikainen katselu – kuluttaa paljon akkua. Se voi tehdä puhelimesta ylilämpimän, erityisesti, jos pidät sitä samalla kädessäsi. Käytä jalkatuellista koteloa tai muuntyyppistä pidikettä pitämään puhelinta pystyssä niin, että ilma pääsee kiertämään laitteen ympärillä. Jos se ei auta, lakkaa käyttämästä puhelintasi hetkeksi ja koita, viileneekö se.

Vaikket piiskaisi puhelintasi työskentelemään erityisen kovaa, se saattaa silti tehdä niin. Monet taustalla auki pyörivät sovellukset saattavat aiheuttaa puhelimesi ylikuumenemisen, kertoo matkapuhelinteknologiayritys Asurion. Ja niin voi tehdä myös näytön kirkkauden säätäminen korkealle aurinkoisena päivänä.

Estämään näitä ongelmia, Asurion suosittelee poistamaan tai sulkemaan käyttämättömät sovellukset; ostamaan näytönsuojaimen sen sijaan, että säätäisi näytön kirkkautta ja puhelimen asettamista lentokonetilaan yöksi tai kun vain haluat kuunnella musiikkia.

Puhelimen säilyttäminen taskussa ja lämmintä vartaloasi vasten, saattaa myös aiheuttaa ylikuumenemisen. Saatat huomata, että on järkevämpää kantaa puhelinta vyökotelossa tai -pidikkeessä, puhelinlompakossa tai vastaavassa.

Voiko puhelimeni suojakuoria aiheuttaa puhelimeni ylikuumenemisen?

Suurin osa puhelinten koteloista on tehty tai vuorattu muovilla. On paljon syitä tehdä suojakuoria muovista. Se toimii hyvänä pehmusteena puhelimellesi, jos se putoaa tai iskeytyy kovaa pintaa vasten. Se on edullista ja hyvännäköistä. Sitä saa monissa väreissä, toisin kuin puuta tai metallia, ja sen ulkonäön muuttaminen on helppoa.

Muovikuorten ongelma on siinä, että ne eivät hengitä. Jos puhelimesi kuumenee liikaa, muovi pitää kuumuuden sisällään sen sijaan, että päästäisi sen läpi. Lopputulos? Kun puhelin kerran kuumenee, se pysyy kuumana.

Jälleen kerran, on ok ottaa puhelimesi ulos kuorestaan, jos se ylikuumenee silloin tällöin. Puhelimen irroittaminen kotelosta usein kuitenkin vioittaa sitä. Jos puhelimesti kuumenee jatkuvasti ja kuoren irrottaminen on ainoa ratkaisu, saatat haluta etsiä itsellesi toisenlaisen kotelon tai jättää kokonaan käyttämättä koteloa.

On myös hyvä huomata, että jos puhelimesi kotelossa on akku mukana, myös se voi ylikuumentua ja aiheuttaa puhelimesi ylikuumenemisen. Akulliset kotelot ovat mahtavia, koska ne mahdollistavat puhelimellesi lisävirtaa, kun akku alkaa olla vähissä. Erityisen tärkeä ominaisuus paljon liikkeessä oleville ihmisille. Voi kuitenkin olla, että huomaat sinun olevan mahdotonta käyttää sellaista ilman, että toinen tai molemmat ylikuumenevat. Harkitse lisälaturin kantamista laukussasi tai autossasi, jotta sinulla on hätätilanteiden varalta aina mahdollisuus ladata puhelintasi.

Kirjailijasta

Trung Ta

Saan inspiraatiota puhelin suojakuoreista ja elektroniikan laitteista. Olen intohimoinen akvaarioon, kalastukseen ja matkustamiseen.

Jätä kommentti